
 

TUTORING 
         TFML Policy No. 26 
 
Because tutoring is an activity that is compatible with the Thomas Ford Memorial Library’s 
mission of supporting education and providing opportunities for learning and study, tutors may 
use the Library premises in accordance with this policy.  The Library does not sponsor, 
recommend, or assume liability/responsibility for the work or activities of tutors who use available 
Library space. Any and all arrangements concerning tutoring must be made between the tutor, 
student(s), and parents. This policy delineates guidelines for the behavior of tutors and their 
students so that an atmosphere compatible with the Library’s goals is maintained.  
 
26.1  Library Spaces 

26.11  Small group tutoring (limited to a maximum of three students) may take place at 
the tables in the Adult Services Area of the Library, on a first-come, first served basis. Tables 
cannot be reserved nor will others be asked to move to accommodate a tutoring session. 

 
26.12  The Study Rooms may also be used for tutoring. Tutors wishing to use these rooms 

must first check in at the Adult Services Desk to assure that the space is available. Please see 
the Library’s Meeting Room Policy (TFML Policy # 11) for information concerning reserving 
space. The Study Rooms are available for a maximum of two (2) hours at a time. 
 

26.13  Tutor belongings or use of space should not interfere with easy access through the 
Library or use of the Library by others. 

 
26.14  The Library reserves the right to limit tutoring activities if space resources are 

monopolized or activities interfere with Library operations.           

26.2  Library Staff and Supplies 
Library Staff is happy to assist tutors and their students just as they assist other Library patrons. 
However, Library Staff may not be relied on to deliver messages, to find a tutor, or to assist in 
the making or canceling of appointments. Tutors and students must provide their own supplies. 
Library materials may be used in accordance with Library policies.  

26.3  Supervision and Behavior    
26.31  Tutors are responsible for following the Library’s Safe Child Policy (TFML Policy 

#18). Children under the age of eight (8) must be supervised at all times when using the Library 
and released to a designated responsible caregiver.  
 

26.32   Arrangements for payment should take place outside of the Library. 
 

26.33   Tutors may not solicit Library patrons in the Library. 
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